vrijdag 12 april 2013

Familiehotel Vietnam


Landen in Zuidoost-Azië zijn in toenemende mate een populaire bestemming voor families. Maleisië, Thailand, Indonesië en Vietnam hebben veel te bieden voor de gehele familie. Sommige mensen boeken een georganiseerde reis bij een gerenom-meerde toeroperator, andere stellen hun eigen reis samen.
Voordeel van een toeroperator is dat deze de gehele organisatie van een reis uit handen neemt; de keerzijde is dat je hiervoor een hoge prijs betaalt en je minder flexibel bent. Zeker in landen in Zuidoost-Azië zijn reis- en verblijfkosten vaak zeer laag.

Bij het samen stellen van je eigen reis kan het nog wel eens lastig zijn om in een van de bovengenoemde landen een hotel te vinden, waar je met de hele familie in een kamer of appartement kan verblijven. Vaak moet je twee kamers boeken. Soms kunnen kinderen verblijven in de kamer van de ouders, mits ze gebruik maken van bestaande bedden. Dit is echter vaak niet aan te raden voor een goede nachtrust.

Hieronder wordt per locatie een overzicht gegeven van familiehotels (let op! bedragen in euro zijn richtprijzen afhankelijk van valuta en reisperiode):

Ho Chi Minh
Saigon mini 5: Deluxe room €37
Family Inn Saigon: Family Inn Suite € 90
Novotel Saigon Centre: Superior room €80

Nha Trang
Golden Sea hotel: Deluxe twin bed €18
Nice Hotel: standaard 2 tweepersoonsbedden €19
Hanoi Golden: Gezinssuite €70

Hoi An
Hoi An Garden Villas: Gezinssuite €92
Hai Au hotel: Family kamer €49

Hue
Hong Thien 1: Family kamer € 36
Victory Hotel Hue: Gezinskamer €33

Hanoi
Rising Dragon Cathedral Hotel:  Family kamer € 42
Rising Dragon Palace: Gezinssuite €48