zaterdag 11 februari 2012

Goedkope vakantie Hongarije

Vanwege een zeer goede aanbieding van goedkope vliegtickets  (€75 p.p.) besloten wij, 2 volwassenen en en 2 kinderen van 7 en 4, deze zomer naar Hongarije te gaan. Na een korte vlucht van een uur en drie kwartier kwamen we aan in Boedapest. Op het vliegveld werden we opgewacht door het autoverhuurbedrijf die ons met een busje naar het verhuurstation bracht. Vervolgens de snelweg op voor een rit van circa 2 uur naar Balatonfüred. Een prachtige rit langs velden vol met zonnebloemen.


Balatonfüred 
Balatonfüred is een klein plaatsje van 13.500 inwoners gelegen aan de noordkant van het Balatonmeer en heeft een mediterraan klimaat. Het heeft een leuke boulevard met winkeltjes, kraampjes en restaurants en diverse attracties voor kinderen. Het Balatonmeer zelf is schoon en heerlijk rustig vanwege het feit dat motorboten verboden zijn. Langs het meer zijn diverse (vaak betaalde) strandjes.

Accommodatie
Castle Housedeze prachtige appartementen zijn zeer ruim opgezet en worden goed schoongemaakt. Voor de kinderen is er een aparte slaapkamer (type b). Ook is er een zwembad, een tuin en parkeergelegenheid. Locatie is vrij centraal aan het einde van de boulevard nabij de haven. Op korte afstand is een klein strand bij hotel Fured. Het grote strand is aan de andere kant van de boulevard.
Op 5 minuten rijden is het Annagora Aquapark. Het zwembad heeft een golfslagbad, 12 glijbanen, een wildwaterbaan, een binnenbad en een kinderbad.


Van Balatonfüred naar Keszthely is het ongeveer anderhalf uur rijden.

Keszthely


Deze hoofdstad van het Balatonmeer is aan de westkant gelegen en heeft ruim 22.000 inwoners. Het Festitics kasteel (zie foto) uit de 18e eeuw, dat nu dienst doet als museum, ligt aan de rand van het stadje in de richting van het openluchtkuuroord Hévíz.



Tegenover het Helikon Park is de ingang naar het betaalde strand. Hier is veel vermaak voor de kinderen. Zwembad, speeltuin en waterglijbaan zijn gratis; voor attracties als trampolinespringen auto'tjes etc. moet je wel iets betalen.